Beste zonnepanelen – basisinformatie en internationale bevindingen

 

Of u nu van plan bent een compleet zonnepaneelsysteem aan te schaffen of onderdelen wilt kopen om uw eigen zonnepanelen in elkaar te zetten, u moet het beste zonnepaneel aanschaffen voor uw individuele doel. Dit artikel geeft wat basisinformatie over zonnepanelen om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

Eén ding vanaf het begin is dat er niet zoiets bestaat als “‘s werelds beste Zonnepanelen voor iedereen”. Het maakt een groot verschil of u thuis stroom wilt opwekken en overtollige capaciteit aan het net wilt terugleveren, of dat u de accu van uw auto af en toe wilt opladen. En voor het produceren van warm water uit een zonne-installatie is eigenlijk een heel andere techniek nodig. Zogenaamde “zonnecollectoren” of “zonnecollectoren” in enge zin zijn geen echte zonnepanelen. Wat is het verschil?

Zonnepanelen (fotovoltaïsche panelen, fotovoltaïsche modules) zetten kortegolfstraling om. Zet een deel van het zonlicht om in elektriciteit. Ze bestaan uit onderling verbonden zonnecellen beschermd door verschillende materialen. De ondergrond is transparant en de zonnepanelen zijn veelal geframed op een aluminium frame.

Zonnecollectoren daarentegen zijn met vloeistof gevulde buissystemen. Zonlicht verwarmt de buis en vloeistof. De warmtewisselaar draagt nu warmte over aan het facilitaire watercircuit voor warm water en verwarming. Dit artikel bespreekt “de beste zonnepanelen”, dus laten we teruggaan naar het opwekken van elektriciteit uit zonlicht en zonnecollectoren bewaren voor een ander artikel.

Bekijk voordat u een zonnepaneel aanschaft goed het specificatieblad van het zonnepaneel. We geven belangrijke details over uw specifieke zonnepaneel en helpen u bij het kiezen van het zonnepaneel dat het beste bij uw doel past.

efficiëntie van zonnemodules

Kijk altijd naar de efficiëntie van de gehele zonnemodule, niet alleen van individuele zonnecellen, en houd er rekening mee dat hoge efficiëntieclassificaties geen zin hebben, tenzij het minimale gegarandeerde vermogen hoog is. (zie volgende alinea)

Nominaal vermogen zonnemodule

Het vertelt u het wattage van een specifieke zonne-elektrische module. Controleer het (gegarandeerde) minimale vermogen aangezien het maximale vermogen uitgedrukt in piekwattage (Wp) altijd wordt gemeten onder standaard testomstandigheden (STC). Zoals u weet, is de natuur geen laboratorium. Het biedt echte live-omstandigheden en kan op veel manieren verrassend anders zijn.

werkspanning

Nullastspanning, uitgedrukt in volt (V), is de maximale spanning die een zonnecel zal produceren als het licht brandt en niet is aangesloten op een belasting. Hoe heter het zonnepaneel, hoe lager de nullastspanning.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *