Hoe beïnvloeden de media de economie?

 

Hebben de media invloed op de economie? De media hebben invloed, goed of slecht, op de economie. Ik zeg niet dat dit het enige is dat de krachten van de economie aandrijft, maar als je nadenkt over al het slechte nieuws dat er is geweest over hoe weinig mensen uitgeven, ontslagen, een neergestorte economie en andere variabelen; het heeft wel enige invloed op wat mensen doen.

Wanneer in de berichtgeving wordt gesproken over hoe slecht het met een economie gaat, kan dat helpen om angst in het leven van mensen te zaaien en mensen te dwingen minder uit te geven in een economie. Die angst kan bedrijven er ook toe aanzetten om minder uit te geven, wat ook gevolgen kan hebben voor andere bedrijven. Heb je ooit naar het Breda Nieuws gekeken en verhalen gehoord over verschillende misdaden die mogelijk hebben plaatsgevonden en het gevoel gehad dat de misdaad in jouw omgeving toeneemt? Zie je, bedrijven vertrouwen op andere bedrijven om ook geld te verdienen. Artsen gebruiken andere artsen om verwijzingen te krijgen en bedrijven doen hetzelfde met andere bedrijven. Hier is een voorbeeld. Een trage economie betekent dat er minder woningen worden gebouwd door tragere verkopen. Dit zou ook betekenen minder hout, vloeren, tegels, verf, gootstenen, badkuipen, gipsplaten, stopcontacten… en de lijst gaat maar door voor de benodigdheden die worden gebruikt om huizen te maken. En de producten worden door meer dan één fabrikant gemaakt. Dit zou ook betekenen dat er minder verkopers en arbeiders nodig zouden zijn voor al deze industrieën.

Je zou jezelf moeten afvragen hoe je over dingen denkt nadat je erover op het nieuws hebt gehoord? Denk je goed of slecht, afhankelijk van hoe het onderwerp wordt behandeld? En beïnvloedt of beïnvloedt het uw beslissingen over het kopen van een bepaald product? Het terugroepen van auto’s kan helpen om het vertrouwen van consumenten om een bepaalde auto te kopen te verminderen. Hoewel de terugroepactie op één model zou kunnen zijn, kunnen mensen wegblijven van het merk als het herhaaldelijk in de media wordt gepubliceerd. Waarom? Mensen kunnen geconditioneerd zijn om te denken dat het product of de producten die de fabrikant maakt onveilig zijn.

Het goede nieuws is dat in deze economie niet alle bedrijven lijden. Het nieuws dat de meeste mensen horen gaat alleen over bedrijven die werknemers ontslaan of bedrijven die volledig failliet gaan. Maar waarom horen we niets over alle andere bedrijven die het goed doen, marges vergroten, winst vergroten en uitbreiden in deze economie? Waarschijnlijk omdat slecht nieuws sneller verkoopt dan goed nieuws. Mensen zijn soms meer geïnteresseerd in slecht of tragisch nieuws dan in goed en voorspoedig nieuws. Als je nadenkt over eventuele veranderingen die je tijdens de recessie in je leven hebt aangebracht en hoe je meer of minder geld uitgeeft. Dit is ook een bijdragende factor die veel mensen ook hebben gedaan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *