Voorbereidingstips voor de bevalling
Goede voeding, lichaamsbeweging en voorbereiding op de bevalling zijn van vitaal belang om niet alleen de gezondheid van de baby en de moeder te verzekeren, maar ook voor een complicatievrije bevalling. Goede voeding is het krijgen van een uitgebalanceerd dieet dat een juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten bevat. De caloriebehoefte is afhankelijk van het lichaamsgewicht van de moeder, maar normaal gesproken zijn er 500 extra calorieën nodig voor een groeiende foetus.
In de eerste 3 maanden van de zwangerschap zouden zwangere moeders minstens 3 kilo moeten aankomen. Voor het 2e en 3e trimester zou de gewichtstoename 1 pond/week moeten zijn voor een totale toename van 25-30 pond gedurende de hele zwangerschap.
De hoopvolle moeder moet voldoende micronutriënten, vitamines en mineralen binnenkrijgen, vooral foliumzuur en ijzer. Foliumzuur is van vitaal belang voor de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel en helpt om bij de geboorte op het juiste gewicht te blijven. Gebrek aan foliumzuur kan leiden tot spina bifida, een aangeboren afwijking die optreedt wanneer het ruggenmerg zich niet volledig ontwikkelt.
Lichaamsbeweging gaat hand in hand met de juiste voeding, hier zijn enkele oefeningen die een vrouw met normale zwangerschappen kan doen; bekkenrots, borstoefening en de kegeloefeningen.
Bij de voorbereiding op de voorbereiden op bevalling moet de moeder anticiperen op en begrip hebben voor het proces dat ze moet doorlopen, al vanaf een maand voor de bevalling; u kunt tekenen vóór de bevalling voelen – weeën opwarmen of incidentele weeën in een regelmatig patroon.
Voor die eerste zwangerschappen vindt verlichting plaats in ongeveer 2-3 weken voor het begin van de bevalling, wanneer de baby naar het bekken gaat, waardoor de druk in de longen en de maag wordt verlicht en de moeder gemakkelijk kan ademen.
Zodra de zwangere moeder de 38e week van de zwangerschap heeft bereikt, zal de bevalling plaatsvinden, omdat het systeem van de moeder zegt dat de baby volwassen genoeg is en dat het tijd is dat de baby naar buiten komt. Het is belangrijk om de weeën te timen, als het 6 of meer weeën in 1 uur bereikt, bel dan uw arts, ga liggen en til uw voeten op.
De samentrekkingsintensiteit geeft u ook een hint, als de pijn beheersbaar is; dat worden de voorbereidende weeën genoemd, als de pijn intens is en je zin hebt om naar de badkamer te gaan en je darmen te bewegen, dan is dat het.
De eerste fase is wanneer de weeën beginnen; de baarmoederhals wordt dunner en verwijd, en gaat dan geleidelijk open. Contracties zullen geleidelijk toenemen in frequentie, intensiteit en duur.
Om je te helpen de bevalling minder moeilijk en draaglijker te maken; pas de PURE, Positie toe; plassen; Geruststelling en een aangenamere omgeving.